11 Temmuz 2015 Cumartesi

Kanyon Ağaç Kurbağası (Hyla arenicolor)

Kanyon Ağaç Kurbağası (Hyla arenicolor) başta New Mexico ve Arizona eyaletleri olmak üzere ABD’nin güneyindeki kayalık platolarda yaşayan bir ağaç kurbağası* türüdür ama dağılımı Utah, Teksas ve Kolorado’ya ve en güneyde Meksika’nın Michoacán, México, Guanajuato, Guerrero ve Oaxaca eyaletlerine kadar uzanır.

Görünüşü

5 ila 5,5 cm. uzunluğa ulaşır ve genel olarak, üzerindeki koyu desenlerle birlikte kahverengi, gri - kahverengi veya gri - yeşil renkte olur. Oldukça değişkenlik gösterebilir ama çoğunlukla, kamufle olmak amacıyla doğal habitatlarındaki toprak veya kaya rengiyle uyum içindedir. Kireç taşının bulunduğu yerde yaşayanlar daha açık renklerde ve hatta ağırlıklı olarak granit içeren bölgelerde yaşayanlar ise pembe renkte olur.

Davranışı

Çoğunlukla gececil ve etçildir. Genel olarak daimi bir su kaynağının yakınlarında, yarı kurak kayalık habitatlarda yaşar. Üreme, ilkbahar yağmurları sırasında gerçekleşir ve çiftler, suya 100 veya daha fazla yumurta bırakır. Yağmurun az yağdığı dönemlerde ise kaya oyuklarında saklanır.


Çevirmen: Anıl Altın
Kaynak: Wikipedia > Canyon tree frog
Çevirmenın notu: * Bir ağaç kurbağası olmasına rağmen, kayalıklarda yaşayan bir türdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder